Inkoopbesparingen

Waarom inkoopbesparingen?

Inkoopbesparingen liggen voor het grijpen, maar toch laat men het op de plank liggen.  In de praktijk blijken ondernemingen vaak te kunnen besparen op hun inkoopuitgaven.  Een besparing door slimmer in te kopen is direct winst!

 

Hoe realiseren wij uw inkoopbesparingen?

Tijd is geld en vaak ontbreekt het aan tijd. Toch kan tijd steken in uw inkoopproces u uiteindelijk flink wat inkoopbesparingen en kwaliteitsverbetering opleveren. Wij kunnen voor u in de inkoopuitgaven duiken zodat u tijd én geld bespaart!

 

Wij analyseren uw inkoopuitgaven en komen met een strategie op welke wijze een optimalisatie valt door te voeren en inkoopbesparingen worden gerealiseerd. Deze strategie komt in overleg met uw stakeholders tot stand. Hierdoor ontstaat draagvlak en komen oplossingen tot stand die bij uw organisatie passen. U kunt er voor kiezen uw totale inkoopuitgaven te laten analyseren, maar u kunt ook voor een bepaald segment of categorie kiezen, bijvoorbeeld inhuur arbeidskrachten, facilitair, onderhoud, ICT, adviesdiensten of transport.

 

Als de strategie door uw organisatie is goedgekeurd kunnen wij deze strategie met u uitvoeren. Wij sturen daarbij op kwaliteit en prijs. Daarbij zorgen wij voor de offerte aanvragen, goede contracten en de implementatie daarvan. Op die manier is gewaarborgd dat inkoopbesparingen niet alleen op tafel worden gevormd, maar ook daadwerkelijk worden geïncasseerd. Uw leveranciers- en contractmanagement brengen wij meteen op orde. Ook kijken wij of deelname aan het inkoopcollectief Inkoop XL voordelen oplevert. Zie www.inkoopXL.nl

De gerealiseerde inkoopbesparingen maken wij met uw controller en andere stakeholders op basis van heldere definities inzichtelijk.

 

Denkt u dat uw organisatie inkoopbesparingen kan realiseren? Of denkt u dat inkoopbesparingen niet mogelijk zijn bij uw organisatie?  Neem vrijblijvend contact met ons op via info@pro10.nl of 070 381 97 24, wij realiseren inkoopbesparingen!

 

Mocht u uiteindelijk gebruik maken van onze inzet, dan kunt u betalen op basis van een overeengekomen percentage van de gerealiseerde  inkoopbesparing. Op basis van dit “no cure no pay” principe bent u er altijd van verzekerd dat uw opbrengsten hoger zijn dan de kosten. In de regel is een vergoeding van 30% van de gerealiseerde besparing voor ons voldoende. Wij werken op basis van een fixed price of op basis van uurtarieven. Net wat u prettig vindt!

 

Voorbeelden inkoopbesparingen

• Optimalisatie gebouwgebonden onderhoud → kostenreductie 50%

• Standaardisatie waterbodemonderzoeken → kostenreductie 70%

• Optimalisatie ingenieursdiensten → kostenreductie 30%

• Inrichten functie inhuur → kostenreductie 85%

• Optimalisatie wagenpark → kostenreductie 30%

 

Bekijk ook eens:

Inkoopadviesbureau
Europees aanbesteden
Detachering inkoopadviseurs
Collectief inkopen

Ga terug