Organisatieadvies


Audits

 

Een goed begin is het halve werk. Als uw inkooporganisatie goed op orde is, verkleint u de kans op fouten aanzienlijk en zorgt u ervoor dat uw inkoopresultaten beter worden én blijven. Ook in opdracht van rekenkamercommissies voeren wij hoogwaardig onderzoek uit naar de kwaliteit van het inkoopbeleid en de naleving.

Door het uitvoeren van een audit ontdekt u de zwakke plekken en sterke punten in uw aanbestedingspraktijk. Pro 10 heeft meer dan 50 overheidsorganisaties geaudit. Wij zijn op grond van onze expertise als één van de drie partijen in Nederland, bevoegd om het Good Procurement Practice certificaat op basis van de NTA 8058 (2010) toe te kennen. Verder voeren wij audits uit op basis van het MSU+ model en het verkeerslichtenmodel. Wilt u weten hoe u ervoor staat of een bevestiging van uw kwaliteit? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Certificering Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)Certificering op basis van NTA: 8058 van het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV)

Organisatieontwikkeling

Wij adviseren overheden over welke structuur en inkoopformatie het beste bij hun organisatie past; centrale inkoop, decentrale inkoop, gecoördineerde inkoop, hybride inkoop of inkoopoutsourcing en een combinatie. Er is niet één beste manier van organiseren, maar wel een beste manier die bij uw organisatie past!

Met een goede structuur alleen bent u er niet. Ook andere dimensies dienen goed te zijn ingericht. Denk hierbij aan de organisatiecultuur, inkoopsamenwerking, inkoopbeleid, procedures, inkoopinstrumenten, inkoopvaardigheden en inkoopsystemen.

Waarom lukt het u met ons de gewenste verandering door te maken? Wij zijn deskundig, enthousiast en inspirend. Wij weten uw mensen goed te betrekken. Binnen Pro 10 werken organisatiekundigen, bedrijfskundigen, bestuurskundigen, economen en juristen. Hierdoor kunnen wij veranderingen integraal aanvliegen en kunnen wij ons inleven in verschillende belangen en de impact van maatregelen. U kunt ons inzetten om de inkoopfunctie als geheel of op bepaalde dimensies naar een hoger plan te tillen. Neem gerust contact op om vrijblijvend kennis te maken.

Inrichten contractmanagement

Grip op contracten, grip op leveranciersprestaties en grip op de eigen organisatie is van belang om als professioneel opdrachtgever uw doelen te realiseren. Pro 10 helpt u uw contractmanagement op orde te krijgen. Dit doen wij door aandacht te besteden aan mens en organisatie. Wij beschikken over professionals die naast projecten (bijv. gemeente Almere, Hoge colleges van Staat, Stichtingen) hun kennis met u delen via masterclasses (zie FMM) en workshopsEmily van der Linden heeft in 2016 de scriptieprijs gewonnen voor de inrichting van contractmanagement in aansluiting op een Best Value aanbesteding.

Ook interessant:

Workshops
Inkoopadviesbureau

Inkoopbesparingen
Europees aanbesteden
Detachering inkoopadviseurs
Collectief inkopen

Ga terug