Collectief inkopen

Inkoop XL

Inkoop XL is hét inkoopcollectief voor alle branches een initiatief van Pro 10, Partners in Procurement en Tendering. Inkoop XL bundelt soortgelijke inkoopbehoeftes om voordelen voor deelnemers te realiseren, nu en in de toekomst. Collectief inkopen is aantrekkelijk, omdat u als deelnemer profiteert van volumebundeling en kortingen. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit: goede contracten met duidelijke voorwaarden, betrouwbare leveranciers en uitstekende leveringen en diensten, dat is waar wij voor gaan! Verder hoeft u zelf geen aanbesteding uit te voeren en hier ook niet voor te betalen.

 

Hoe werkt het?

Wij sluiten, meestal op basis van een (Europese) aanbesteding, koepelovereenkomsten met leveranciers. Het betreft allerlei inkooppakketten. Voorbeelden zijn kantoorartikelen, energie, bodemonderzoeken, gereedschappen, arbodiensten, ICT, waterpompen, medicijnen en nog  veel meer! Voor een overzicht van onze inkooppakketten voor collectief inkopen kijkt u op de website van Inkoop XL. Uiteraard houden wij waar mogelijk rekening met specifieke wensen.

 

Deelnemers krijgen een eigen raamovereenkomst met de leverancier. In de koepelovereenkomsten zijn staffels ingebouwd waardoor de kortingspercentages oplopen als er (over alle raamovereenkomsten gerekend) meer besteld wordt. Wanneer een nieuwe staffel wordt bereikt, worden de kortingen gelijk verwerkt in de prijzen. Dus direct voordeel.

Gedurende de looptijd van een contract evalueren wij jaarlijks de samenwerking en de leveranciersprestaties. Contractbeheer en contractmanagement is dus verzorgd.

 

Eenvoudig bestellen

Zodra de raamovereenkomst tussen de afnemende organisatie en de leverancier ondertekend is, kan er besteld worden. Bijvoorbeeld via ons gebruiksvriendelijke E-commerce platform waarin de deelnemer een eigen bestelomgeving kan krijgen, maar ook op de voor u gebruikelijke wijze.

 

Kosten

De vergoeding voor Inkoop XL bestaat uit een klein percentage van de omzet  die via de raamovereenkomsten is gerealiseerd. Deze vergoeding wordt verrekend met de leverancier en is minimaal. Deze vergoeding is vooraf vastgesteld en bekend gemaakt. Wij handelen volledig transparant.

 

Opbrengsten

Onze kosten zijn een fractie van de voordelen die zowel leveranciers als afnemers hebben van Inkoop XL. De grotere omzetten, de verlaging van de administratieve lasten en het reduceren van het aantal inkooptrajecten zijn voor alle betrokkenen van grote toegevoegde waarde.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die collectief inkopen, Inkoop XL u kan bieden? Neem vrijblijvend contact op met Loek van Beurden of Nick Moerland, info@inkoopXL.nl of 070 330 66 79.

 

Bekijk ook eens:

Inkoopadviesbureau
Inkoopbespraringen
Detachering inkoopadviseurs

Europees aanbesteden

 

Ga terug